top of page

Λίγα λόγια για μας

Φωτεινή Συλιγάρδου

Φωτεινή.jpg

Η Φωτεινή Συλιγάρδου εργάζεται ως εκπαιδευτικός πληροφορικής στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Βουτών και στο Δημοτικό Σχολείο Τυλίσου.

Κατέχει πτυχίο Πληροφορικής από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και πτυχίο Φυσικής από το Πανεπιστήμιο Κρήτης.  Επίσης, μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Ιατρική Πληροφορική από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στις Επιστήμες της Αγωγής από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

Έχει εργαστεί ως μηχανικός λογισμικού στο Ινστιτούτο Πληροφορικής του Ι.Τ.Ε. (2001 - 2008), ως εργαστηριακός συνεργάτης στο ΤΕΙ Κρήτης (2004 – 2008) και ως εκπαιδευτικός πληροφορικής δευτεροβάθμιας και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (2008 – σήμερα). 

   

Από το 2014 έως σήμερα έχει ασχοληθεί με ποικίλα ευρωπαϊκά έργα που αφορούν στην ένταξη δραστηριοτήτων STEM στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.  Έχει συμμετάσχει στα έργα KIDS@CERN και Playing with Protons που αποτελούν εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες του CERN και στα Ευρωπαϊκά Έργα Inspiring Science Education, Go Lab, Creations και Teachers4Europe. 

Έχει επιμορφωθεί στο Θερινό Σχολείο του CERN (2013),  στο Θερινό Σχολείο του προγράμματος Playing with Protons(2016), στο Θερινό Σχολείο του προγράμματος Go Lab (2016, 2017), στο online πρόγραμμα επιμόρφωσης των πρεσβευτών του Scientix (2016) και στο Future Classroom Lab του European Schoolnet (2018).

Είναι ambassador του έργου Scientix  και του προγράμματος Playing with Protons και μέλος ης Ελληνικής Εκπαιδευτικής Ένωσης STEM (E3STEM).

Είναι μέλος της επιτροπής κριτών των συνεδρίων Νέος Παιδαγωγός, Η εκπαίδευση στην εποχή των Τ.Π.Ε., Scientix για την εκπαίδευση STEM  και του περιοδικού i-Teacher.

Είναι δημιουργός και διαχειριστής των ιστοσελίδων http://silfot.wixsite.com/playingwithprotons

και https://silfot.wixsite.com/ictstories.

© 2016 by silfot

Η δράση "Οι περιπέτειες ενός περίεργου κουναβιού ... παίζοντας με τα πρωτόνια" έχει υλοποιηθεί στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος Playing with Protons του πειράματος Compact Muon Solenoid (CMS) στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πυρηνικής Φυσικής (CERN). To Playing with Protons έχει την υποστήριξη του ευρωπαϊκού έργου CREATIONS το οποίο χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του προγράμματος Ηorizon 2020 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Grant Agreement No. 665917).

Τα περιεχόμενα του παρόντος ιστοτόπου δεν αντιπροσωπεύουν κατ’ άναγκη τις θέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ούτε δημιουργούν κανενός είδους ευθύνες για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. 

bottom of page