top of page

Το παρόν εργαστήριο παρουσιάζει ένα παράδειγμα διδακτικής αξιοποίησης της πλατφόρμας διερευνητικής μάθησης Go-Lab, σε ένα χώρο μάθησης που έχει σχεδιαστεί για το πρόγραμμα «Playing with Protons». Το Go-Lab αποτελεί ένα από τα έργα που φιλοξενεί το Scientix και έχει ως στόχο την προαγωγή της διερευνητικής μάθησης μέσω εικονικών διαδικτυακών εργαστηρίων και την ανάπτυξη καινοτόμων εργαλείων και τεχνικών διδασκαλίας των μαθημάτων STEM. Το Playing with Protons αποτελεί μία πρωτοβουλία του πειράματος CMS του CERN που έχει ως στόχο να έρθουν οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου σε επαφή με τον επιστημονικό τρόπο σκέψης και τη σύγχρονη φυσική μέσα από διασκεδαστικές δραστηριότητες STEM. Το εργαστήριο αφορά εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και θα παρουσιαστεί η ενότητα της δομής της ύλης μέσω εικονικού εργαστηρίου και με τη δημιουργία μοντέλου με χρήση του μικροελεγκτή Arduino. Το εργαστήριο θα περιλαμβάνει σύντομη περιγραφή της πλατφόρμας Go-Lab και Graasp και του προγράμματος Playing with Protons καθώς επίσης και μία εισαγωγή στη χρήση του μικροελεγκτή Arduino και του προγραμματισμού του με χρήση του λογισμικού Scratch for Arduino(S4A) και στον τρόπο αξιοποίησης του στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

pwp_ils.png

© 2016 by silfot

Η δράση "Οι περιπέτειες ενός περίεργου κουναβιού ... παίζοντας με τα πρωτόνια" έχει υλοποιηθεί στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος Playing with Protons του πειράματος Compact Muon Solenoid (CMS) στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πυρηνικής Φυσικής (CERN). To Playing with Protons έχει την υποστήριξη του ευρωπαϊκού έργου CREATIONS το οποίο χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του προγράμματος Ηorizon 2020 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Grant Agreement No. 665917).

Τα περιεχόμενα του παρόντος ιστοτόπου δεν αντιπροσωπεύουν κατ’ άναγκη τις θέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ούτε δημιουργούν κανενός είδους ευθύνες για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. 

bottom of page